Maramureşenii care muncesc în străinătate şi care s-au întors acasă în concediu că au dublat în luna iulie numărul cererilor înregistrate la biroul de eliberare a paşapoartelor din Baia Mare. Aşa se face ca acum, funcţionarii de la paşapoarte să fie nevoiţi să proceseze peste 100 de cereri zilnice. Maramureşenii cer atât eliberarea atât a paşapoartelor simple cât şi cele electronice. Potrivit purtătorului de cuvânt alm Prefecturii Maramureş, Marilena Florescu, în primele trei săptămâni ale lunii iulie s-au înregistrat peste 1800 de solicitări de eliberare a paşapoartelor, situaţia fiind similară cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Aproximativ 100 de solicitări de eliberare a paşapoartelor au fost înregistrate zinic la Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşpoartelor Maramureş. Faptul că funcţionează acum puncte de lucru la Sighetu Marmaţiei şi Borşa a făcut ca să nu mai fie înregistrată îmbulzeala la paşapoarte ca şi în ultimii ani. Din experienţa anilor trecuţi, în luna august este posibil ca cererile de eliberare a paşapoartelor să atingă pragul maxim şi dacă situaţia o va impune atunci se va apela la un program special. Deocamdată programul de funcţionare nu a suferit modificări” a declarat Marilena Florescu.

Aceasta a precizat că odată cu modificarea legislaţiei, din data de 23 iunie, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Maramureş au fost înregistrate 46 de solicitări de eliberare a paşaportului la domiciliu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!