La această oră, cei 39 de sirieni au fost cazați deja la Centrul de refugiați de la Șomcuta Mare.

Potrivit primelor informații niciunul dintre cei 39 de sirieni nu aveau asupra lor documente și nici nu și-au putut justifica prezența în localitatea Asuaju de Jos.

După ce au fost găsiți, oamenii legii au efectuat primele verificări în acest sens, constatând că niciunul dintre refugiați nu prezintă urme de violență.

Încă nu se cunosc împrejurările în care refugiații au ajuns la Asuaju de Jos. Polițiștii alături de alte instituții abilitate continua cercetările în acest caz.

ACTUALIZARE

“Cei 39 de cetăţeni străini au fost descoperiţi în cursul zilei de duminică, într-o pădure din vecinătatea localităţii Asuajul de Jos. Aceştia nu aveau asupra lor nici un document de identitate şi nici nu îşi puteau justifica prezenţa în zonă”, a precizat Dumitriţa Rus, care a adăugat că deocamdată nu au putut fi stabilite cu exactitate identitatea şi ţările de origine ale migranţilor.

Potrivit reprezentantului IPJ, în urma unei examinări exterioare s-a putut constata nici una dintre persoanele descoperite nu prezentau urme de violenţă sau agresiune fizică.

Cetăţenii străini au fost predaţi în cursul zilei de duminică Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Şomcuta Mare, în judeţul Maramureş, instituţie aflată în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş a mai precizat că persoanele se află în siguranţă şi urmează să beneficieze de sprijinul autorităţilor de stat, conform legislaţiei în vigoare.

FOTO ARHIVA

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și