Ziua Mondială a Refugiatului este o ocazie pentru a crește gradul de înțelegere față de refugiați și situația acestora, dar și pentru a recunoaște rezistența de care dau dovadă, luând viața de la început.

Din februarie 2022, invazia Rusiei în Ucraina a ridicat numărul persoanelor strămutate forțat din întreaga lume, la peste 100 de milioane (peste 1% din populația globală), această categorie cuprinzând refugiați, persoane strămutate în granițele propriei țări și solicitanți de azil.

Cu această ocazie, luni începând cu orele 16:00, la Sighetu Marmației se inaugurează ‘’Grădina de joacă pentru copii și relaxare pentru părinți – Curcubeul’’, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației. Locația se dorește a fi un loc colorat și vesel unde se vor regăsi umbrare pentru zilele toride de vară, leăgane, tobogane, hamace, jocuri în aer liber și spații amenajate pentru relaxare.

Grădina de joacă s-a realizat în colaboare cu organizațiile neguvernamentale: Asociația Părinți Salvatori, Asociatia Antreprenorilor Sociali din Nord Vest, Asociația Implicta și Asociația SZMISZ, alături de sprijinul IOM (Organizația Internațională pentru Migrație) România și Ambasada Japoniei prin programul - From the People of Japan.

Spațiul va fi disponibil pentru refugiații din Ucraina, zilnic, în Sighetu Marmației, pe strada Nicolae Titulescu nr. 81.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet