”Salut! Dacă ai puțin timp liber, te invit să citești această "frustrare" a mea față de sistemul de învățământ din România, iar dacă ai acceași părere, te invit să dai un share mai departe.

Astăzi, eram la ora de chimie, stăteam liniștit și îmi vedeam de treaba mea, deodată intră marele Domn Director la mine în clasă. Din cauza părului meu "indecent de lung" am fost scos de la oră, ajungând în curte mă aflu alături de încă 20-25 de elevi din școală (băieți) cu păr lung sau barbă așteptând să fim scoși din școală. Da, ați citit bine, pentru că avem părul lung sau barbă am fost scoși din perimetrul liceului.

Singurul lucru pe care pot sa il spun , e ca ma bucur ca am ajuns in secolul XXI unde capacitatea ta psihica inca este determinata dupa cum te imbraci respectiv cum arati.”, scrie elevul pe pagina sa de Facebook.

Tânărul invocă mai multe articole din Legea Educației Naționale, ale cărei aricole stipulează că elevii nu trebuie discriminați și că "Idealul educațional al școlii românești constă în dezvoltarea liberă, integrală și armonioasă a individualității umane, în formarea personalității autonome și în asumarea unui sistem de valori care sunt necesare pentru împlinirea și dezvoltarea personală."

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și