Publicul își votează în această seară favoritul la Eurovision 2016 dintre cei şase câştigători ai semifinalei de sâmbătă seară: Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, M I H A I, Vanotek feat. The Code & Georgian și Doru Todoruț feat. Irina Baianț.

Publicul este singurul care va alege prin televot reprezentantul României la Eurovision 2016.

Votul va putea fi exprimat trimițând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…06), prin SMS, la numărul 1200 (tarif: 1 euro + TVA), număr valabil în rețelele Digi Mobil, Orange, Telekom și Vodafone, ori sunând la același număr de telefon – 1200 și tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 06, cu același tarif (1 euro + TVA / apel), valabil în rețelele Orange, Telekom și Vodafone. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul START VOT! și se vor închide după 60 de minute, la semnalul STOP VOT!.

Finala Eurovision România se vede în direct și în exclusivitate la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional, TVR Moldova, iar online, pe www.tvrplus.ro și eurovision.tvr.ro.

Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai. În competiție s-au înscris 43 de țări.

România va participa în a doua semifinală a concursului, pe 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia.

Paula Seling deschide seara finalei cu un moment fusion între pop și muzica populară din Maramureș, alături de artiști ai zonei: Dumitru Fărcaș, Corul bărbătesc din Finteușul Mare, familia Petreuș, Cornelia și Lupu Rednic.

”Am intrat cu drag în proiectul Eurovision de anul acesta, la propunerea echipei TVR. Ideea era să punem în valoare temele specifice Maramureșului prin îmbinarea lor cu piesele pop pe care le cânt, într-un mix dinamic, plin de culoare, cu invitați de marcă, ce reprezintă Maramureșul meu drag: Dumitru Fărcaș, Corul bărbătesc din Finteușul Mare, familia Petreuș, soții Cornelia și Lupu Rednic. Aveți multe surprize! Urmăriți Eurovisionul, de la Baia Mare”, ne marturiseste Paula Seling.

Membrii juriului vor încheia seara pe note muzicale.

Zoli TOTH Project va lansa un nou concept de show, Cocoon. Clopotul Catedralei din Baia Mare se va auzi de pe scena finalei Eurovision România în recitalul lui Zoli.

”Recitalul pe care l-am pregătit va îmbina elemente din muzica tradițională cu muzică electronică și va reuni pe scenă opt percuționiști și în jur de 30 de dansatori. Am ales să colaborăm cu artiștii locali, printre care Ansamblul Național de Dansuri Transilvania și Clubul Galactic Dance, alături de Feeling Groove Dance Studio. Invitatul nostru special în recital este Grigore Leșe. Tot pentru recital, echipa TVR a pregătit un design de lumini și o grafică aparte. Ce a rezultat vedeți duminică seară, la finală”, a spus Zoli Toth.

Horia Moculescu, Randi și Uddi, două generații într-un trio surprinzător, vor canta o nouă versiune a melodiei Vagabondul vieții mele.

Cezar Ouatu va interpreta Rise Like a Phoenix, hitul care i-a adus Conchitei Wurst marele trofeu Eurovision în 2014.

Iar Lidia Isac, reprezentanta din acest an a Republicii Moldova la Eurovision, va interpreta piesa Falling Stars.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și