În total, vineri, aproximativ 150 de persoane au participat la căutări, însă timpul a fost scurt până la înserare, a și plouat, astfel că nu s-au găsit indicii despre unde s-ar afla fetița. La fel ca și ieri, la căutări va participa și un câine de urmă, probabil cel mai important sprijin pentru găsirea fetiței. Numărul persoanelor care vor participa la căutări ar putea crește. Mai ales că participă atât voluntari din Repedea, cât și din localitățile învecinate.

Există trei ipoteze. Una, că Valentina s-ar fi dus către pârâul Tomnatec, așa cum a indicat sora sa, cu care se juca în curte. În acest scenariu, gândurile tuturor merg către ce este mai rău. Apele pârâului erau umflate, iar dacă fetița a fost luată de puhoaie, există varianta înecului. Iar în acest caz, căutările, pe lângă că s-ar termina cu un rezultat tragic, ar fi îngreunate de debitul cursului de apă.

A doua variantă este că ar fi urcat pe vale, așa cum a luat urma câinele polițist la început. Însă, patrupedul a renunțat la acea urmă, poate și din cauza ploilor care au căzut recent. Acestea au îngreunat situația. A treia, despre care se vorbește prin sat, însă este foarte puțin probabilă, este că ar fi fost răpită. Unii localnici spun că fetița se afla în fața casei în jurul orei 14.30, astfel că ea nu a dispărut la ora 14.00, ci în jurul orei 15.00. Totuși, până s-a dat alerta și s-a făcut mobilizarea generală, se făcuse deja ora 17.00!…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet