Discuție înregistrată cu camera ascunsă:

De unde iau?
Vă dau eu. Am luat pentru mine patru cutii, două eu, două le dau, două iau pentru mine.
Dar cum se iau astea, nu ştiu?
Când are simptome aşa, ia câte trei pe zi. Într-o cutie sunt 10 pastile. Iei o săptămână. O cutie iei deocamdată.
Arbivir sau Arbidol? Arbivir. Sunt foarte bune, să ştiţi. Am luat şi eu, când am luat? În luna lu aprilie.
Cât aţi zis că e?
70 de lei.

La acelaşi preţ se poate cumpăra şi din Piața Agroalimentară din Sighetu Marmației.

Discuție înregistrată cu camera ascunsă:

Cât e cutia?
70 de lei.
Şi o folie?
Într-o folie sunt 10 tablete de 200, sunt mari, nu sunt de 100. Nu-ţi afectează plămânii când ai luat de astea. Şi dacă ai început de COVID, nu-ţi afectează. Am dat la un general de la Bucureşti, am dat 20 de cutii.

Și în Maramureș s-ar vinde Arbidol la negru

Dacă poliţiştii din Suceava au confiscat câteva sute de tablete, autorităţile din Maramureş spun că nu au primit sesizări că astfel de medicamente s-ar vinde la negru.

Rareș Pop, director DSP Maramureș: Eu discut despre medicamentele care au autorizaţie de punere pe piaţă. Despre cele care nu au autorizaţie de punere pe piaţă, nu sunt omologate de ANM sau de Comisia Europeană a Medicamentului, nu pot discuta.

Arbidolul, varianta rusească a Arbivirului, este recomandat de medicii din România pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2, mai ales la debutul bolii.

Adrian Marinescu, director medical Institutul Matei Balş: E un medicament care e folosit în Europa şi discutăm de o situaţie de război. Nu avem atât de multe soluţii terapeutice, mă refer la tratamente mai ales pe cale orală, care să poată fi administrate acasă, cu scopul de a peveni formele severe încât să renunţăm la el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și