"Am adoptat deja memorandumul de angajare din sursă externă. A fost o discuţie serioasă şi cu colegii, la Braşov. Se lucrează la proiecţia bugetară", a anunţat ministrul.

Carmen Dan doreşte însă întărirea Poliţiei Române, a Jandarmeriei, a Pompierilor şi a celorlalte structuri ale MAI "prin oameni care au trecut prin şcoală".

"Sunt două planuri: cel al reducerii deficitului prin aducerea de resursă umană din surse externe şi acela de reducere a deficitului prin creşterea cifrei de şcolarizare.


Eu cred că regula generală trebuie să fie aceea de a întări Poliţia Română, Jandarmeria şi Pompierii şi structurile Ministerului Afacerilor Interne prin oameni care au trecut prin şcoală", a continuat ministrul Carmen Dan, potrivit agerpres.ro.

"Polițiștii nu sunt îndeajuns de protejați și de pregătiți"

Tot asear[, Carmen Dan a spus că polițiștii nu sunt îndeajuns de protejați și de pregătiți, că își dorește o practică unitară și, dacă se poate, să nu li se mai reproșeze nimic.

"Nu consider că polițiștii sunt îndeajuns de protejați. Nu consider că sunt îndeajuns de pregătiți. Tocmai de aceea ne-ați văzut și astăzi în acțiune și ne dorim să avem o practică unitară și să nu ni se mai reproșeze nimic, dacă se poate", a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Carmen Dan a asistat aproape o oră, ieri, la mai multe demonstrații susținute de polițiștii de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale la Centrul Chinologic din Sibiu, unde se pregătesc cadre din 12 județe. Au fost făcute demonstrații prin care au fost imobilizați infractori, fie doar de polițiști, fie și de polițiști însoțiți de câini special pregătiți la Sibiu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și