Din contra, in prezent sunt continuate demersurile pentru concretizarea lucrarilor. Pentru luna viitoare a fost programata si inceperea procedurii de licitatie electronica in vederea proiectarii, dar si a executiei noului pod peste Tisa.

Demersurile pentru realizarea podului cu patru benzi au inceput in primavara anului 2013. Noul pod din beton ar urma sa aiba patru benzi si va face legatura cu Ucraina prin Sighetu Marmatiei. Investitia pare sa prinda contur. In acest sens, oficialii Prefecturii Maramures au anuntat ca de luna viitoare va incepe procedura de depunere a ofertelor pentru lucrarile de proiectare si executie la noul pod.

„In data de 14 august podul va fi in procedura de oferta, in sensul de proiectare si executie. Sunt la ora actuala toate demersurile. Finantarea din partea romaneasca exista, comisia mixta romano-ucraineana exista”, a explicat prefectul judetului Maramures, Anton Rohian.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu recunoaste insa ca lucrarile s-ar putea lovi de unele impedimente de ordin politic, tinand cont de conflictul care dureaza in zona de mai multe luni. Totusi, autoritatile spera ca in cele din urma lucrurile se vor linisti si in tara vecina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!