Mădălina Breban ne-a oferit un exemplu de trăire, într-un an în care un inamic minuscul ne-a divizat în percepții și ne-a cucerit prin propria noastră ignoranță. În 2020, am uitat de bucurii, am uitat să ne înțelegem calitățile și defectele. Până la Mădă. Ea a unit comunitatea maramureșeană. Dar și dacă a plecat de lângă noi, ne-a lăsat oportunitatea de a fi uniți.

“După ce am ajuns acasă, am discutat cu familia Mădălinei despre înmormântare! Împreună am luat o hotărâre să ajutăm o fetiță care suferă de această boală cruntă (cancer), prin urmare, am vrea ca toți doritorii ce vor să o conducă pe Mădălina pe ultimul drum, să nu arunce bani pe coroane și flori care, în câteva zile se vor ofili oricum! Mai bine să facem ceva care să poată fi de folos, într-o urnă specială, unde să puneți fiecare cât doriți (în loc de coroane și flori) ca să dăm o șansă la viață aceastei tinere!”, a scris Ioan Cioltea, iubitul Mădălinei până în ultima clipă, pe o rețea de socializare. Ce ar fi făcut Mădă dacă era sănătoasă și auzea de cazul Melisei? Vă răspunde iubitul ei: “Mădălina era acea fata care își dădea și pâinea de la gura doar ca să vadă pe toată lumea mulțumită. Cu siguranță, dacă nu avea capacitatea financiară de a ajuta cu ceva bani, ar fi ajutat-o pe Melisa așa cum ar fi putut”, a explicat, pentru DirectMM.ro, Ioan Cioltea.

Din păcate, Mădă a fost aleasă de Dumnezeu să plece mai repede dintre noi, însă ea, cu siguranță, și-ar fi dorit să ofere sprijin unei alte tinere care se confruntă cu o situație similară. Așadar, ajut-o pe Mădă să fie împlinită și împăcată! Dorința ei ar fi fost să fie ajutați semenii ei, cu atât mai mult cu cât, în cauză, este o altă tânără, cu o vârstă apropiată de a ei și care trebuie să aibă toată viața în față. În memoria Mădălinei, este necesară o mobilizare uriașă, pentru a oferi Melisei șansa la viață. Nimeni nu știe când am putea fi noi în locul ei. Melisa Roxana Varga este din Baia Mare, are 20 de ani și studează la Facultatea de Litere din cadrul Centrului Universitar Nord. În luna septembrie a acestui an a fost diagnosticată cu adenocarcinom mucinos sigmoidian prezentat în ocluzie intestinală în stadiul IV (metastază), carcinomatoză peritonelală (metastază) în care este afectat tot pelvisul și determinări secundare overiene bilateral (metastază), a fost extras ovarul drept pe care se afla o tumoră de 10 cm.

De la mijlocul lunii septembrie a avut stări de greață, dureri abdominale și vomă, iar într-o seară s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, fiind diagnosticată cu ocluzie intestinală. După acest episod a optat să fie transportată de urgență la Cluj pentru a putea realiza operația. În timpul operației de colon, care a fost realizată cu o tehnologie laser, s-a observat că praporul și ovarul drept erau afectate, cel din urmă fiind și extras. În urma efectuării intervenției pe colon medicii s-au decis să îi fie aplicată stoma. Pentru cei care nu știu, o stoma este o deschizătură la nivelul peretelui abdominal prin care se elimină conținutul intestinal în afara organismului.

După patru săptămâni de la intervenție a optat pentru introducerea unei camere pentru a putea fi administrat mai ușor tratamentul citostatic. În perioada post operatorie s-a efectuat un CT, în urma căruia s-a constatat că boala a avansat, fiind afectat și ovarul stâng. În luna noiembrie a avut loc prima ședință de tratament de chimioterapie care s-a efectuat la Cluj. Melisa urmează să facă anumite investigații și intervenții în alte tări, ceea ce implică o sumă mare de bani. Vom reveni cu detalii!

În ceea ce privește ultimul drum al Mădălinei, vom reveni cu detalii! În ceea ce privește sprinul necesar Melisei, cei care vor să o ajute o pot face aici:

Cod IBAN: RO77 RZBR 0000 0600 2046 7559. BANCA RAIFFEISEN cont Lei
Cod IBAN: RO60 RZBR 0000 0600 2224 8785. BANCA RAIFFEISEN cont Euro
Cod IBAN: RO69BTRLRONCRT0580314301 BANCA TRANSILVANIA cont Lei
Revolut: RO54 BREL 0005 5060 8173 0100.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și