Anunțul are un număr de înregistrare din data de 8 august 2019 și locuitorii sunt anunțați că sistarea furnizării serviciilor de apă se va face începând cu data de 20 august 2019!

Societatea Vital SA se justifică invocând faptul că, începând cu luna septembrie 2018, nu mai are obligația de a furniza serviciile de apă-canal prin branșament comun, decât dacă există constituite asociații de locatari. Adică, cu alte cuvinte, nesimțiții de la Vital urmează să taie apa în plină caniculă, inclusiv celor care sunt cu plata facturilor la zi.

Consilierul local Iuga Nicolae a declarat pentru Sighet 247 următoarele: „Nu degeaba am încercat în luna martie a acestui an să dăm afară Vitalul din Sighet! Alături de colegul consilier Gavrilă Mihali, am inițiat un proiect de HCL prin care SC Acaterm SA să preia serviciile de furnizare apă-canal în Sighet și să scăpăm odată pentru totdeauna de acest cancer numit Vital. Din păcate, colegii consilieri PSD-UDMR și independent au votat împotriva acestei hotărâri, așa că nu a trecut la vot. Anunț pe această cale că vom reiniția procedura prin care să dăm afară Vital-ul din Sighet și sper ca cei care au votat împotrivă, de data aceasta, să revină asupra deciziei și să țină cont de interesele cetățeanului, nu de interesele Vital!”.

Redăm mai jos o postare a sigheteanului Ticu Bogdan, apărută pe pagina sa de Facebook:

„Astăzi, intrând în scară, găsesc acest ultimatum din partea Vital. De fapt ce vor sa spună: că avem obligația de a înființa asociații de locatari care la rândul lor au obligația să plătească apa consumată. Să presupunem că o suma de indivizi nu plătesc apa, ceilalți sunt obligați să plătească în locul lor dacă nu vor sa aibă apa tăiată.

Înființându-se asociația de locatari, ca să recuperezi banii, trebuie să-i dai în judecata pe rău platnici exonerând de această problemă Vitalul. Dar mă întreb un lucru, dacă în Baia Mare s-au putut monta 30.000 de contoare cu citire la distanță de ce în Sighet nu se poate? De ce Vitalul nu poate să încheie contracte individuale în blocurile din Sighet ci numai în cele din Baia Mare?

Fiecare furnizor de servicii îți pune contorul la ușă, de ce în cazul apei nu se poate? Vă spun eu de ce: pentru că comoditatea, ignoranța, aroganța, nepriceperea și reaua voință sunt stăpâne la Vital.

Domnilor, pe această cale vă anunț în mod public că vă declar război. Veți suporta consecințele samavolniciilor împotriva consumatorilor cinstiți din Sighet. Război ați vrut, război veți avea. Și vă mai mărturisesc un secret, nu sunt singur!”, își încheie Ticu Bogdan postarea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet