„Având în vedere dispozițiile domnului Viceprim-ministru pentru Implementarea Parteneriatelor Strategice ale României, Ministru interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, am verificat stadiul pregătirii la unități de învățământ de nivel preșcolar, primar-gimnazial și liceal.

Avem unități de învățământ care au fost afectate de fenomenele meteorologice periculoase și care trebuie să efectueze lucrări la acoperișul clădirii, respectiv săli de clasă, fațadă și copertine afectate de grindină. La Grădinița cu Program Normal din localitatea Băița se lucra la schimbarea integrală a acoperișului și izolarea termică a imobilului. De asemenea, sunt unități de învățământ în care se efectuează lucrări de reparații curente și igienizări. Împreună cu inspectorul șef Pavel Baltaru am decis acordarea sprijinului necesar unităților de învățământ pentru obținerea autorizației/avizului de securitate la incendiu, dar și pentru întocmirea planului de securitate la incendiu, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

Potrivit Instituției Prefectului județului Maramureș, în județ au fost cuprinse în programele PNDL 82 de unități de învățământ. S-au finalizat lucrările la 19 clădiri și sunt în execuție la alte 35 de clădiri.

Prefectul Vasile Moldovan a mai menționat faptul că acțiunile de verificare a unităților de învățământ în vederea asigurării începerii în bune condiții a anului școlar vor continua și în perioada următoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet