Este vorba despre realizarea unor investitii extrem de importante care vin in uma semnarii contractului de finantare pentru proiectul ”Excelenta in Turism – Ocna Sugatag”.

Suma de 5 milioane de euro a fost obtinuta din fonduri europene, prin Programul Operational Regional. Investitiile care urmeaza sa fie realizate in Ocna Sugatag vor duce la dezvoltarea infrastructurii pentru cresterea potentialului turistic al statiunii, dezvoltarea si modernizarea iluminatului public pe toate strazile din perimetrul statiunii si in zona spatiilor verzi de agreement, realizarea unui spatiu WI-FI in zona Pietei 1 Decembrie etc. Toate acestea, în condițiile în care în municipiul Sighetu Marmației, din cauza lipsei de interes a primarului, s-au atras zero euro din fonduri europene.

Din partea Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest au participat Marcel Bolos si Alexandra Catana, fiind prezenti si proprietari de pensiuni din Ocna Sugatag.

Mihai Ivaszuk, primarul din Ocna Sugatag s-a declarat extrem de incantat ca s-a reusit semnarea unui nou contract extrem de important pentru comunitate.

”ETOS ne aduce cinci milioane de euro care vor fi folositi exclusiv pentru cresterea turistica a zonei. Administratia locala munceste insa si la alte proiecte si ma bucur sa spun ca finalizam un proiect inceput pe PNDL1, respectiv canalizarea in Ocna Sugatag, procentul de realizare fiind de peste 98%, iar finantarea acordata a fost de aproximativ 1,5 milioane de euro. Pe PNDL2 am semnat un alt contract de finantare important, respectiv extinderea Liceului Tehnologic Ocna Sugatag, finantarea obtinuta fiind de 3,5 milioane de lei.

Si pe AFIR avem depuse proiecte de reabilitare a caminelor culturale in toate cele patru sate ale comunei: Ocna Sugatag, Hoteni, Breb si Sat Sugatag. Am obtinut suma de 500.000 de euro, urmand sa aflam si castigatorul licitatiei. Am depus un proiect in valoare de 70.000 de euro pe GAL Mara – Gutai, pentru realizarea unui teren sintetic de fotbal in Sat Sugatag.

Documentele au fost deja semnate pentru conformitate si proiectul este in evaluare la AFIR. In ceea ce priveste fondurile existente la bugetul local, lucram pe drumul Pe Zapoare, in Breb, unde am alocat suma de 30.000 de lei, am suportat peste 120.00 0 de lei cofinantarea celor patru porti maramuresene, la intrarea in fiecare sat al comunei, in timp ce pentru terenul sintetic din Sat Sugatag am acordat o cofinantare de 30.000 de lei. Mai avem depus un proiect pe PNDL2, pentru asfaltarea strazilor aflate inafara arealului balnear din Ocna Sugatag, unde am solicitat aproximativ un milion de euro, iar presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea mi-a promis ca va sustine proiectul la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratie Publice”, a precizat primarul din Ocna Sugatag, Mihai Ivaszuk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet