În timp ce Primarul din Baia Mare vine cu aceste măsuri pentru a-și ajuta cetățenii, Primarul din Sighet, Horia Scubli, nu face absolut nimic în acest sens. Ba, mai mult, familia sa caută să beneficieze de pe urma crizei cauzate de pandemia de COVID-19 - firma „Casa Perdelelor” (patron fiind fiul Primarului) s-a „reprofilat” și confecționează și vinde așa-zise „măști de protecție” din material textil, măști reutilizabile.

Aceste măști nu sunt omologate și nu au un grad de protecție certificat (FFP1, FFP2 etc.), fiind pur și simplu un obiect decorativ, un accesoriu vestimentar, că tot e la modă să purtăm măști pe față.

Organizația Mondială a Sănătății a arătat că măștile confecționate artizanal din bumbac, tifon, alte materiale textile au EFICIENȚĂ ZERO în protecția împotriva CODVID-19.

Primarul municipiului Sighet a mai șocat printr-o declarație făcută în urmă cu aproximativ o săptămână, în sensul că a intrat într-un centru de carantină fără nicio protecție și că virusul nu este așa periculos pe cum se spune.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și