Discuțiile oficialilor din Maramureș au avut loc pe Valea Vaserului. Cooperarea în domeniul turismului, al sănătății și tehnologiei între Israel și administrația județeană maramureșeană au fost printre temele principale ale discuției dintre cele două părți. Un alt subiect important a fost cel referitor la istoria comunităților evreiești din Maramureș, în special din zona Sighetu Marmației și Vișeu de Sus. A fost vizitată și Casa Memorială Elefant din gara Mocăniței.

Oficialii CJ Maramureș spun că redeschiderea turismului după perioada de pandemie poate fi o bună ocazie pentru venirea în Maramureș a unui număr cât mai mare de turiști din Israel. Mai mult, Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș a adus în dicuție ca plan de viitor o linie aerienă directă între Israel și Maramureș, „în condițiile în care va fi realizat un terminal nou pentru Aeroportul Internațional Maramureș, un proiect în valoare de circa 40 de milioane de euro”.

”Am discutat despre investiții și despre oportunitățile pe care le are județul nostru cu ambasadorul Israelului în România, David Saranga. Excelența Sa și-a început cariera diplomatică în țara noastră, iar după vizita făcută în Maramureș sunt convins că este cucerit de frumusețea județului nostru și că ne va fi alături în proiectele pe care dorim să le inițiem pentru dezvoltarea turismului. Maramureșul are un potențial turistic extraordinar, lucru remarcat și de ambasadorul Israelului în România, care s-a oferit să ne ajute să promovăm județul nostru în Israel. Am încredere că vom reuși să aducem investițiile de care turismul maramureșean are mare nevoie”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet