Un fost angajat al Ministerului de Interne i-a făcut lui Oprea plângere penală pentru abuz în serviciu, acuzându-l de implicare în emiterea unor rapoarte de către ofiţerii serviciului secret al Ministerului de Interne.

Plângerea, depusă în 2016, a fost clasată de Parchetul General la finalul anului trecut. Acum, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis redeschiderea dosarului.

Judecătorii ICCJ au hotărât, printr-o decizie definitivă, să anuleze ordonanța procurorilor de la Parchetul General de la sfârșitul anului trecut, prin care aceștia clasau acuzațiile pe care fostul secretar general adjunct al MAI până la începtul lui 2015, Mihai Șova, i le-a adus lui Oprea.

Este vorba despre acuzații de abuz în serviciu sau instigare la abuz în serviciu.

Judecătorii le cer procurorilor să desfășoare o anchetă definitivă cu privire la aceste acuzații, pentru că motivul anulării acelei hotărâri de clasare a fost completarea urmăririi penale. Instanța cere procurorilor să-i audieze pe Gabriel Oprea și pe ofițerii care au întocmit acele rapoarte secrete.

De asemenea, le cer să solicite de la DNA informații legate de o anchetă în care vizat este autorul plângerii penale. Fostul secretar general adjunct al MAI, Mihai Șova, a fost pus sub acuzare la începutul lui 2015 pentru că ar fi sustras documente secrete din Ministerul de Interne.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet