Potrivit unei informări transmise de reprezentanții din sănătate, este vorba despre rezultatele probelor provenite din mai multe orașe ale țării, în perioada 13-21 ianuarie 2021.

Probele au fost prelucrate în laboratorul Medlife și au fost raportate in această după amiaza la INSP/CNSCBT.

În prezent au fost raportate un număr 18 cazuri cu noua variantă de Sars-CoV- 2.

Ultimul caz fusese depistat marți, la un bărbat de 69 de ani din Constanța, care nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus (denumită B.1.1.7).

Recent, medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a explicat că este nevoie de studii epidemiologice pentru a se determina nivelul de pătrundere a noii tulpini a coronavirusului în România. El avertizează că, dacă se ajunge la transmitere comunitară, autoritățile trebuie să ia măsuri imediate pentru a bloca acest lucru.

„Numărul de cazuri încă nu este foarte mare ca să ridice suspiciunea de propagare a acestei noi tulpini în România. Dar cred că trebuie să fim foarte atenți și foarte precauți. La orice semn care ne-ar arăta că tulpina începe să se multiplice și să cuprindă un număr mare de populație trebuie să blocăm transmiterea, pentru că se știe că are o transmitere foarte mare", a spus Musta, la Digi24.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și