Cele 67 de efective angrenate au acționat pentru paza locațiilor de carantinare, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate.

În executarea misiunilor au fost utilizate 28 mijloace de mobilitate. S-a procedat la verificarea a peste 1900 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional cinci persoane care nu au respectat măsura de izolare la domiciliu. Acestea au fost plasate în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente. Au fost aplicate, în context, cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 4500 lei.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit ieri în țară 109 maramureșeni din care 108 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu, iar o persoană a solicitat intrarea în carantină instituționalizată.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și