Cele 87 de efective au procedat la menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, la paza locațiilor de carantinare, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. În executarea misiunilor au fost utilizate 25 mijloace de mobilitate.

Au fost verificați peste 1400 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. De asemenea, au fost verificați peste 120 de agenți economici pentru respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. Pentru încălcarea prevederilor legale au fost aplicate, în context, 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 25000 lei.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 133 de maramureșeni, din care 94 de persoane au intrat în autoizolare la domiciliu.

La Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș sunt centralizate informații referitoare la trei locații de carantinare.

Se află în izolare la domiciliu 2390 cetățeni, statistică ce include și membri familiei.

Sunt în carantină 19 de persoane.Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și