Au fost angrenate 66 efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate.

În executarea misiunilor au fost utilizate 19 mijloace de mobilitate. Au fost verificați peste 1090 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Au fost identificate și sancționate contravențional șase persoane care nu au respectat interdicția măsurii de deplasare/libera circulație și nu au deținut declarația pe propria răspundere.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 149 de maramureșeni care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în autoizolare la domiciliu.

În conformitate cu ordinul comun al Ministrului Sănătății și Ministrului Afacerilor Interne, publicat în Monitorul Oficial al României nr.435/2020 este prevăzut faptul că activitățile religioase în interiorul lăcașelor de cult și în locațiile unde se desfășoară slujbe cu caracter privat se desfășoară cu participarea a maximum 16 persoane. De asemenea, în aceste locații este obligatorie purtarea măștii de protecție, care să acopere gura și nasul. Slujbele care se vor oficia de către personalul de cult, în aer liber, se vor desfășura cu menținerea distanței de 1,5 metri între persoane. Slujbele religioase desfășurate în spații publice, în exteriorul lăcașelor de cult, nu sunt considerate adunări publice.

Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș are date centralizate referitoare la opt locații de carantinare. Se află în izolare la domiciliu 2275 cetățeni, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină 103 de persoane sosite în țară, în perioada stării de urgență, și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată pe o perioadă de 14 zile.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte măsurilor stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet