Au fost angrenate 86 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare.

În executarea misiunilor au fost utilizate 21 mijloace de mobilitate. Au fost verificați peste 1800 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Au fost depistate, identificate și sancționate contravențional trei persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu și care nu au deținut declarație pe propria răspundere.Acestea au fost introduse în carantina instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente. S-au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 3000 lei.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 177 maramureșeni care au intrat în autoizolare la domiciliu. Atragem atenția persoanelor aflate în izolare la domiciliu să respecte măsura prevăzută în legislație! Structurile de ordine publică și siguranță, dar și instituțiile abilitate dețin datele persoanelor aflate în izolare la domiciliu, dar și locația declarată. Nerespectarea măsurii stabilite atrage sancțiuni contravenționale, dar și carantinarea instituționalizată cu plata cheltuielilor aferente.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și