Cele 78 de efective angrenate au acționat pentru paza locațiilor de carantinare, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, pentru menținerea ordinii și siguranței publice și pentru respectarea măsurilor stabilite de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate.

Au fost verificate peste 900 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu.

În perioada executării misiunilor a fost depistată, identificată și sancționată contravențional o persoană care nu a respectat măsura deplasării/liberei circulații și nu a deținut declarația pe propria răspundere.

Au fost aplicate, în context, 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 3900 lei.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 197 maramureșeni care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în autoizolare la domiciliu.

Prin ordinul comun al Ministrului Sănătății și Ministrului Afacerilor Interne, publicat în Monitorul Oficial al României nr.435/2020 s-a instituit pe durata stării de alertă, în spațiile publice închise, spațiile comerciale și la locul de muncă obligativitatea purtării măștii de protecție, în condițiile și cu respectarea instrucțiunilor generale privind măsurile de igienă.

Masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în aceste spații.

De asemenea, pe durata stării de alertă s-a instituit obligativitatea instituțiilor și autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor de a organiza activitatea astfel încât să se asigure la intrarea în sediu efectuarea triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor, în condițiile și cu respectarea instrucțiunilor generale privind măsurile de igienă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte măsurilor stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet