Au fost angrenate 72 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate.

În executarea misiunilor au fost utilizate 23 mijloace de mobilitate.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 247 maramureșeni. Dintre acestea 245 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu, iar două persoane au solicitat intrarea în carantină instituționalizată.

Au fost verificați peste 1600 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Au fost identificate și sancționate contravențional două persoane care nu au respectat măsura deplasării/liberei circulații și care nu au deținut declarație pe propria răspundere. S-au aplicat, în context, trei sancțiuni contravenționale în valoare de 1500 lei.

Reamintim cetățenilor că începând de mâine, 1 iunie a.c., se ridică restricțiile/interdicțiile cu privire la deplasarea persoanelor și nu mai este nevoie de declarație pe propria răspundere pentru deplasarea în afara localității/zonei metropolitane.

De asemenea, se reia transportul feroviar internațional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România, cu respectarea condițiilor stabilite potrivit art.32,34 și 37 din Legea nr.55/2020.

O altă decizie care intră în vigoare de mâine se referă la reluarea transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România, cu respectarea condițiilor stabilite potrivit art.32, 35 şi 37 din Legea nr.55/2020.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet