Cele 65 efective angrenate au acționat pentru paza locațiilor de carantinare, verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, fluidizarea circulației rutiere la menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare.

Au fost verificate peste 1400 persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Au fost utilizate 16 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. Pe timpul executării misiunilor a fost depistată, identificată și sancționată contravențional o persoană care nu a respectat măsura de izolare la domiciliu. Aceasta a fost introdusă în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 284 de maramureșeni care au intrat în autoizolare la domiciliu.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și