În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.844 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 82 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș sunt centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:

- 30088 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
- 69 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
- 4242 pacienți vindecați și externați din spital;
- 215 pacienți internați în spital;
- 17 pacienți internați la ATI, din care nouă pacienți sunt intubați;
- 9423 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
- 1552 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
- 97744 teste efectuate până în prezent;
- 1366 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
- 1494 persoane decedate de la începutul pandemiei;

Menționăm că datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, în sistem integrat, 61 de misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore. Au fost angrenate 74 de efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară), pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de către persoanele carantinate / izolate în locația declarată.

În executarea misiunilor au fost utilizate 18 mijloace de mobilitate. S-au verificat pentru respectarea măsurilor stabilite în această perioadă peste 40 de agenți economici. Au fost aplicate sancțiuni în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și