La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției sunt centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:

- 29959 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
- 80 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
- 4231 pacienți vindecați și externați din spital;
- 217 pacienți internați în spital;
- 20 pacienți internați la ATI, din care opt pacienți sunt intubați;
- 9362 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
- 1648 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
- 97104 teste efectuate până în prezent;
- 1463 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
- 1485 persoane decedate de la începutul pandemiei;

Menționăm că datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și polițiști locali au executat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 64 de misiuni. Cele 75 de efective angrenate au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării de către persoane a măsurii de carantinare/izolare la domiciliu sau în locația declarată, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, la respectarea normelor de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

Au fost utilizate 14 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. Au fost verificați cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioadă stării de alertă peste 50 de agenți economici. Au fost aplicate sancțiuni în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

Citește și

Comentarii