“În data de 30 ianuarie, a fost pronunțată de către Tribunalul București – Secția a VI-a Civilă, prima hotărâre irevocabilă, prin care comisioanele de administare și acordare ale Credit Europe Bank N.V au fost constatate ca fiind abuzive” , a anunțat avocatul Codruț Avram.

Prin decizia pronunțată, a fost respins recursul băncii, fiind menținută sentința instanței de fond prin care au fost constatate nule absolut clauzele referitoare la comisionul de acordare și comisionul de administrare lunar.

Banca este obligată să returneze toate sumele încasate în contul acestor comisioane, din momentul încheierii contractului și până la zi, la care se adaugă dobânda legală.

Sentința a fost pronunțată și împotriva Credit Europe Ipotecar IFN S.A.

Hotărârea este definitivă și irevocabilă, dar ea se aplică numai clienților din dosarul respectiv, nu tuturor contractelor de credit ale acestei bănci. Avantajul deciziei dată de instanță este că reprezintă un precedent important pentru viitoarele procese.

Decizia de înapoiere a comisioanelor către clienții Credit Europe Bank vine la doar câteva zile după ce un grup de clienţi ai Volksbank a câştigat irevocabil în instanţă un proces pe clauze abuzive privind comisionul de risc şi alte comisioane din contractele de credit, precum şi modificarea unilaterală a dobânzii.

În acest caz, decizia instanței a vizat 315 contracte de credit. De asemenea, în urma pierderii procesului, Volksbank are de returnat către 580 de clienţi, sume care se ridică, în medie, la 6.500 euro, adică 2,047 milioane euro în total, la care se adaugă şi diminuarea ratelor cu până la 35%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet