În vârstă de 71 de ani se află în prezent într-o stare „gravă” după ce a fost plasat într-o comă indusă medical în secția de neurologie a Institutului Sklifosovsky.

Karpov, care a fost un mare maestru de șah înainte de a se implica cu Kremlinul, a depășit limitele pentru a depune mărturie în aprilie la un canal de televiziune: „Mi-aș dori ca războiul să se termine mai repede, pentru ca oamenii pașnici să nu mai moară. În cele din urmă, oamenii obișnuiți sunt victimele. Oamenii obișnuiți luptă, politicienii și generalii decid, iar oamenii obișnuiți luptă, civilii mor. Nu mă refer nici măcar la soldați și ofițeri. Nu, nu mi-aș putea imagina deloc că rușii și ucrainenii ar merge la război. Am mulți prieteni în Ucraina”.

Dar, în ciuda afirmațiilor potrivit cărora rănile lui Karpov au fost provocate de o cădere, misterul înconjoară cauza exactă și au fost enumerate mai multe motive contradictorii. Potrivit lui Andrey Kovalev, șeful Mișcării Antreprenorilor din întreaga Rusie, el a fost bătut de huligani necunoscuți care l-au lăsat prăbușit după atacul brutal în timp ce ieșea din clădirea Dumei de Stat din Moscova.

Însă fiica sa a calificat această informație drept „știre falsă”, în contextul în care alte rapoarte sugerează că controversatul OAP era beat în acel moment și a suferit un „incident domestic”.

Kovalev nu este nici pe departe prima persoană care a fost agresată cu brutalitate după ce l-a criticat pe fostul președinte rus din KGB – de fapt, el este considerat norocos că a scăpat cu viață.

Încă nu se știe cine a ucis-o pe curajoasa critic a lui Putin, Anna Politkovskaia, după ce cadavrul ei a fost găsit prăbușit într-un lift din apartamentul ei, după ce a fost împușcată de patru ori într-un atac brutal de la mică distanță. În timp ce luna trecută, Ravil Maganov, patronul gigantului petrolier Lukoil, a devenit un alt critic de profil al liderului rus care a murit după ce oficialii au susținut că a suferit o cădere misterioasă de la o fereastră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și