Caz de sclavie în Argeș
„În perioada decembrie 2023 – mai 2024, în baza aceleiași rezoluții infracționale, care a constat în procurarea de forță de muncă în scopul exploatării, persoana cercetată ar fi recrutat prin inducerea în eroare (promisiunea unor plăți pentru activitatea prestată) șapte persoane vătămate, dintre acestea una minoră, pe care le-ar fi adăpostit la ferma sa, din județul Argeș, unde prin constrângere fizică și psihică le-ar fi supus la executarea unor munci în mod forțat, aducând victimele în stare de aservire.

Acestea, majoritatea provenind din rândul persoanelor lipsite de adăpost, care ar fi frecventat zona ”Gării de Nord” București, ar fi fost obligate să muncească în condiții improprii la stână, fără a primi vreo sumă de bani pentru activitatea desfășurată și fără a beneficia de minime condiții de igienă”, susține Poliția Română, într-un comunicat.

Agenții mai afirmă că șeful fermei le-ar fi luat actele de identitate victimelor, ca să se asigure că acestea nu pot fugi.

Victimele, ținute în condiții groaznice
La cele patru percheziții efectuate joi, în județul Argeș și în București, au fost ridicate documente și alte probe.

De asemenea, au fost găsite și spațiile în care erau ținute victimele: o cameră insalubră, bena unei autoutilitare, o rulotă și un coviltir.

În cazul șefului fermei, procurorul de caz au cerut arestul la domiciliu. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş urmează să ia o decizie.

Victimele primesc ajutor de la reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.


Preluare: b1tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și