Din primele informații, este vorba despre o femeie în vârstă de 67 de ani, care a fost evacuată din Pavilionul 5 și mutată într-un alt salon, tot la "Matei Balș".

După incendiu, 44 de pacienți au fost transferați în alte pavilioane ale Institutului.

Redăm mai jos, comunicatul ministerului Sănătății:

"Ministerul Sănătății a fost informat astăzi despre un deces în rândul pacienților care primesc asistență medicală în cadrul Institutului Național de Boli Infectioase „Matei Balș".

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 67 de ani, care a fost internată în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2, dar stabilă, prezenta comorbidități.

Conform informării primite de Ministerul Sănătății, imediat după incendiu, pacienta a fost mutată într-o secție ATI a aceluiași spital.

Pacienta s-a decompensat relativ rapid și a fost intubată. A decedat în această dimineață.

În această situație, ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului".

Șapte morți după incendiul de la Matei Balș

Șapte pacienţi şi-au pierdut viaţa în urma incendiului izbucnit, vineri dimineaţa, la Institutul Matei Balş, iar autorităţile au oferit detalii, sâmbătă dimineaţa, despre starea de sănătate a celorlalţi pacienţi transferați în spitalele din București.

Aproape 100 de pacienţi au fost evacuaţi în urma incendiului, 52 dintre aceştia fiind transferaţi la alte unităţi medicale din Bucureşti.

Cei mai mulţi dintre aceştia, 11, au ajuns la Spitalul Sfântul Ioan, iar toţi cei 11 pacienţi ajunşi la unitatea respectivă sunt în stare stabilă.

Câte şase pacienţi au fost transportaţi la Spitalul Elias (toţi în stare stabilă), la Spitalul Victor Babeş (cinci pacienţi în stare stabilă şi un pacient în stare gravă, la Terapie Intensivă) şi la Spitalul de Urgenţă Floreasca (trei pacienţi în stare stabilă şi trei pacienţi care urmează să fie externaţi).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și