Mai multe echipaje ale pompierilor militari dar şi localnicii s-au luptat ore întregi cu vâlvătaia. În ciuda eforturilor depuse de aceştia, focul a mistuit cele două imobile. Au intervenit 3 autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei precum şi pompierii civili de la Ocna Şugatag, Bârsana şi Călinesti. De asemenea, la faţa locului au intervenit şi echipaje ale poliţiei. Autorităţile urmează să stabilească cu exactitate care a fost cauza producerii incendiului. Din primele verificări, pompierii au stabilit că focul a pornit din cauza unui coş de fum necurăţat. După trei ore de luptă cu flăcările, brutăria a fost distrusă pe o suprafaţă de 500 metri pătraţi, iar grădiniţa în care funcţionau şi două clase primare a fost distrusă în totalitate.

ACTUALIZARE - „Un incendiu puternic a izbucnit în jurul orei 1.50, în comuna Călineşti. Un imobil, în care funcţionau o brutărie şi grădiniţa din localitate, a fost cuprins de flăcări. Pompierii Detaşamentului Sighetu Marmaţiei au intervenit cu trei autospeciale la localizarea şi lichidarea incendiului. La sosirea pompierilor, incendiul era în faza de ardere generalizată. La intervenţia care a durat circa trei ore, au participat şi membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Călineşti, Ocna Şugatag şi Bârsana. Flăcările au mistuit acoperişul clădirii, în suprafaţă de circa 600 de metri pătraţi, aparatură electronică şi electrică, precum şi elemente de mobilier. Clădirea şcolii gimnaziale din localitate, aflată la câteva zeci de metri distanţă de imobilul în care s-a manifestat incendiul, Nu a fost afectată. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din jur” a declarat Cornel Băbuţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.

Clădirea în care funcţiona brutăria şi grădiniţa, nu era asigurată, deşi potrivit legii, acest lucru este obligatoriu. În aceste condiţii, autorităţile trebuie să scoată bani din piatră seacă pentru a reconstrui fosta grădiniţă şi brutărie. Pentru început, autorităţile au luat în calcul ca elevii care trebuiau să se prezinte astăzi la cursuri ori la grădiniţă să înveţe în incinta Căminului Cultural din Călineşti, apoi s-a ales varianta ca micuţii să fie duşi la cursuri după masa în clădirea în care funcţionează Şcoala Gimnazială.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet