Astfel, sâmbătă, 1 octombrie, în jurul orei 22.10, două echipaje de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației au intervenit la un incendiu izbucnit într-o hală a unui operator economic, situată pe strada A.D. Xenopol din municipiu. În incendiu au ars circa două tone de peleți din lemn. Incendiul s-a declanșat, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric la un cablu defect.

Duminică 2 octombrie, în jurul orei 01.50, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației a intervenit la un incendiu semnalat la o gospodărie din Ocna Șugatag. A ars funinginea din coșul de fum necurățat.

În aceeași zi, în jurul orei 21.30, două echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD din cadrul Stației de Pompieri Târgu Lăpuș, împreună cu un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare, au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Fânațe. La intervenție au participat și membrii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Cernești și Copalnic Mănăștur.

În incendiu au ars acoperișul unei case, pe o suprafață de circa 120 de metri pătrați, tavanul din lemn, pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, mobilier și aparatură electrocasnică.

Acoperișul unei a doua locuințe, situată în imediata apropiere, a fost afectat pe o suprafață de circa 5 metri pătrați, iar tavanul din rigips a fost deteriorat pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Incendiul s-a declanșat, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric la aparatura electrocasnică.

Informații furnizate de Oana Gonczi, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și