Astfel, sâmbătă, 19.04., pompierii din cadrul Detașamentului Sighet au lichidat un incendiu izbucnit la o magazie de pe strada Gheorghe Șincai din localitate. Au ars 36 metri pătrați din acoperișul de lemn, acoperit cu țiglă, 25 de metri pătrați de pereți portanți și aparate electrocasnice. Militarii Punctului de Lucru Șomcuta Mare au dat o mână de ajutor la decolmatarea unui podeț, pe strada Grădinari.

În Suciu de Sus, pompierii Pichetului Târgu Lăpuș au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case. Au ars circa 40 metri pătrați de acoperiș învelit cu ondulin și s-au deteriorat pereții a 2 camere și 20 metri pătrați din tavanul de rigips.

Pompierii băimăreni au lichidat un incendiu izbucnit la acoperișul unui imobil pe strada Imașului din municipiu. Flăcările au distrus circa 2 metri pătrați de acoperiș din lemn, acoperit cu plăci de azbociment, 4 metri pătrați de izolație din polistiren și funinginea din coșul de vacuare al fumului.

În ziua de Paști, 20.04., la Moisei, pompierii Gărzii de Intervenție Borșa au lichidat un incendiu izbucnit la un acoperiș al unei case, pe strada Principală. Flăcările au mistuit aproximativ 80 de metri pătrați din acoperișul de lemn, o centrală termică, un garaj, o magazie cu lemne și un autoturism.

Militarii șomcuteni au salvat un cal căzut într-o fosă septică. Spre după masă, în Baia Mare, pe strada Păltinișului a izbucnit un incendiu de vegetație uscat, pe care pompierii Detașamentului Baia Mare l-au lichidat. Au ars circa 200 metri pătrați de vegetație. Puțin mai târziu, tot militarii băimăreni au stins un incendiu pe strada Republicii. Au ars deșeuri de hârtie și 2 metri pătrați de izolație din polistiren.

La Izvoare, în zona Poiana Soarelui subofițerii Detașamentului Baia Mare au stins un incendiu de vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare, iar subofițerii borșeni au lichidat în Pasul Prislop un incendiu de vegetație pe o suprafață de aproximativ 2 hectare. Medicii, paramedicii și asistenții S.M.U.R.D. au intervenit în 56 de cazuri, după cum urmează: S.M.U.R.D. Baia Mare 26 cazuri, Fărcașa 7, Sighet 5, Bogdan Vodă 8, Vișeu de Sus 6, Târgu Lăpuș și Borșa câte 2 cazuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și