Până la sosirea pompierilor, oamenii au încercat să potolească flăcările, aruncând zăpadă. Din păcate, totul a fost în zadar, iar construcţia a ars aproape în totalitate.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş au precizat că, cel mai probabil, focul a izbucnit de la un coş de fum neprotejat, deoarece în cadrul acelei magazii, era amenajat şi un spaţiu de locuit, încălzit cu o sobă de cărămidă.

„Incendiul a fost anunţat la ora 21.24, iar retragerea a fost la 00.30. Au intervenit două autospeciale cu apă şi spumă şi la faţă locului a fost prezentă şi o autospecială SMURD de la Secţia de Pompieri Vişeu de Sus. A ars magazia din lemn pe o suprafată de circa 70 metri pătraţi, o tonă de fân, cam 500 kg lemn de foc.

Cauza probabilă a incendiului a fost un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din jur. Acea clădire era casetată în trei, iar o parte din ea era amenajată ca spaţiu de locuit pentru o rudă mai în vârstă a familiei, iar acolo era o sobă de cărămidă şi se făcea foc pentru încălzirea spaţiului. Magazia era de cam 80 metri pătraţi, din care au ars cam 70 metri pătraţi, deci aproape cu totul”, a declarat Cornel Băbuţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și