Și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că alianța dintre PSD și PNL ar trebui să dureze cel puțin până în 2024.

Condițiile puse de PNL pentru negocieri sunt construirea unui guvern în jurul unui premier liberal, program de guvernare plecând de la măsurile liberale și parteneriat cu președintele Klaus Iohannis.

„Biroul Politic Național al PNL, reunit astăzi în ședință statutară, a decis cu majoritate absolută de voturi începerea negocierilor cu PSD pentru coagularea unei majorități care să asigure României stabilitatea necesară pentru a fi depășită criza politică și sanitară. A rămâne la guvernare nu e un scop în sine pentru PNL, ci este o necesitate pentru ducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor asumate în programul de guvernare. Negocierile vor avea loc începând de mâine, cu o fișă de parcurs clară, legată de obiectivele din programul de guvernare al PNL”, a anunțat partidul luni seară, după ședința BPN.

La rândul său, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus că alianța PNL - PSD trebuie să dureze până în 2024 și a pus și o condiție privind componența guvernului, explicând că liberalii și social democrații trebuie să-și împartă ministerele Justiției și Finanțelor, pentru că sunt ministere avizatoare și altfel s-ar crea un dezechilibru.

„Dacă vrei să ai o construcție în care să nu păcălești nici una dintre părți, este normal ca unul dintre ministere să fie la un partid, celălalt la alt partid”, a spus Marcel Ciolacu luni seară..

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și