În acel moment, toți colegii consilieri prezenți la ședința de comisie au fost de acord cu propunerea mea de a respinge vânzarea, astfel că proiectul a primit aviz negativ în comisie. De asemenea, și comisia juridică a dat Aviz negativ proiectului.

Nu a trecut mult timp după ședința de comisie și articolul publicat pe Sighet 247 că au și început presiunile asupra consilierilor care s-au arătat împotriva acestei vânzări. Cei care nu au putut fi lămuriți au început să fie atacați prin diverse postări pe rețeaua de socializare Facebook.

Inițial s-a discutat că acea dezmembrare se va face în vederea construirii unei toalete publice. Se pare că mai „profitabilă” s-a dovedit a fi vânzarea terenului decât a se face ceva util pentru comunitate.

Întregul aparat de propagandă Scublist s-a pus în mișcare pentru a susține vânzarea acelui teren. Mariș Ioan, fost președinte al Clubului „Rotary” și coleg de club cu Horia Scubli, a publicat un articol pe site-ul „Salut Sighet” intitulat „La arme, sigheteni! Blufuri politicianiste?!”. În acest articol dl. Mariș ne arată că de fapt vânzarea acelui teren este benefică pentru oraș și că vor dispărea bălăriile existente în acest loc. Totodată, dl. Mariș încearcă să ne convingă că de fapt terenul în cauză nu este pe pietonală, ci în spatele acesteia. Acum că acel teren figurează pe strada Bogdan Vodă și nu pe strada Corneliu Coposu este irelevant, tot parte din pietonală este.

Ce nu ne amintește dl. Mariș în articol este prețul derizoriu la care se scoate la vânzare acel „petec” de teren: 86 euro / mp, în plin centrul municipiului. Acestea, în condițiile în care în zonă s-au vândut recent terenuri între persoane fizice, fără front la strada principală, cu 300 euro / mp!!! (curți interioare).

Tot în același registru au postat pe rețelele de socializare diverși politruci care susțin vânzarea terenului respectiv. Nu știm cu ce au fost „încălziți” toți acești postaci să susțină vânzarea acestui teren, dar mă gândesc că nu doar cu o ciorbă.

Primarul Horia Scubli a publicat o postare pe Facebook intitulată „JO NOPOT KIVANOK!” în care explică faptul că domnia sa nu are nicio treabă cu vânzarea acelui teren și că decidentul este Consiliul local. Ba, mai mult, primarul butinar scrie că se va opune vânzării „prin pârghiile legale pe care le are la dispoziție”. Toate acestea în condițiile în care însuși Horia Scubli a inițiat acest proiect de hotărâre și tot domnia sa a încheiat un referat prin care arăta că este oportună vânzarea terenului în suprafață de 30 mp: „Consider oportună inițierea unui proiect de HCL privind aprobarea vânzării” suprafeței de teren în cauză, a scris (încă) primarul Sighetului în Referatul de aprobare.

Soarta terenului va fi decisă de către consilierii sigheteni în ședința din data de 28 mai a.c., la orele 14:00. Din păcate, ședința se desfășoară în regim online, fără ca sighetenii să poată vedea ce se petrece acolo.

Oare câți consilieri vor vota PENTRU COMUNITATE (împotriva vânzării) și câți CONTRA COMUNITĂȚII (pentru vânzare), vom afla în cursul zilei de mâine, 28 mai a.c.

Sighet 247 va publica rezultatul votului, indicând nominal modul în care a votat fiecare consilier local acest proiect de HCL.

Redăm mai jos în facsimil câteva dintre documentele depuse la mapă:

Încep presiunile și atacurile pentru a forța vânzarea terenului de pe pietonală. Care consilieri vor trăda orașul?

Încep presiunile și atacurile pentru a forța vânzarea terenului de pe pietonală. Care consilieri vor trăda orașul?

Încep presiunile și atacurile pentru a forța vânzarea terenului de pe pietonală. Care consilieri vor trăda orașul?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și