Potrivit calendarului de examen afişat pe site-ul Ministerului Educaţiei, probele scrise ale examenului de Bacalaureat încep pe data de 28 iunie cu - Limba şi literatura română - proba E.a), urmată pe 29 iunie de proba obligatorie a profilului - proba E.c), pe 30 iunie - proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d) şi 1 iulie - Limba şi literatura maternă - proba E.b).

Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 5 iulie - până la ora 12,00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi în intervalul orar 12,00 - 18,00.

Pe 9 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat este programată să înceapă în 16 august.

Anul acesta, probele de evaluare a competenţelor la examenul naţional de Bacalaureat vor fi echivalate/recunoscute, în urma adoptării de către Executiv a unei ordonanţe de urgenţă pentru instituirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ.

Astfel, se echivalează/se recunosc:

* proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;

* proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale;

* proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal;

* proba de evaluare a competenţelor digitale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet