Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, l-a convocat pe ambasadorul Belgiei pentru a-i cere "explicații" și a-i "transmite nemulțumirea" guvernului francez față de acțiunea celor doi polițiști belgieni.

Aceștia din urmă au fost arestați de poliția franceză marți seară la Nieppe, oraș aproape de granița cu Belgia, în timp ce coborau dintr-o furgonetă în plin câmp 13 migranți afgani și irakieni, dintre care trei minori.

Polițiștii belgieni au fost interogați, fiind eliberați apoi în timpul nopții. Potrivit președintelui sindicatului polițiștilor din Belgia, cei doi polițiști belgieni au fost încătușați, dar autoritățile franceze dezmint acest lucru.

Conform unei surse din poliția franceză, intenția celor doi polițiști belgieni era să conducă acest grup de migranți către Calais, pentru ca aceștia să ajungă în final în Marea Britanie.

Unul dintre cei doi polițiști belgieni a declarat că el și colegul său nu au dorit să lase migranții să meargă pe jos până la graniță și au decis să-i transporte în direcția unde doreau să meargă, respectiv zona Calais, unde se află tabăra de refugiați cunoscută și ca "jungla din Calais", pe care guvernul francez dorește să o demoleze.

Conform autorităților, la jumătatea lunii august se aflau acolo circa 7.000 de migranți, dar unele asociații și un sindicat al polițiștilor afirmă că ar fi de fapt vreo 10.000.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și