La sosirea echipajului, bărbatul a devenit violent și nu a colaborat cu polițiștii. A fost imobilizat și încătușat, fiind dus la sediul Poliției Municipiului Baia Mare pentru audieri. Acolo bărbatul din Copalnic Mănăștur a fost sancționat contravenționat la Legea 61 republicat și modificată.

La un moment dat bărbatul și-a ieșit din minți chiar în sala în care era audiat în incinta Poliției. A lovit cu pumnii și picioarele în mese și scaune. Ba mai mult, cu pumnul a distrus ușa de acces și a spart geamurile. Apoi a amenințat că se taie cu sticla căzută pe jos. Polițiștii au fost nevoiți să intervină cu spray lacrimogen pentru a-l imobiliza și încătușa.

Un echipaj SMURD a fost chemat la fața locului pentru a-i acorda îngrijiri medicale medicale. Bărbatul recalcitrant prezenta escoriații și tăieturi minore la nivelul mâinilor. A primit tratament fără a fi nevoie de transportul acestuia la UPU SMURD a Spitalului Județean Baia Mare.

Totuși polițiștii au dispus transportul acestuia la secția Psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmației pentru o expertiză de specialitate. Pe numele lui a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de distrugere, tulburarea liniștii și ordinii publice.

De suferit au avut și paramedicii SMURD sosiți la fața locului. Și asta din cauza spray-ului lacrimogen folosit pentru imobilizarea bărbatului agresor.

Ce spune IPJ maramureș

Ieri dimineață, la ora 10.35, polițiștii de ordine publică băimăreni au interceptat pe bulevardul Republicii din municipiu un bărbat, care tulbura ordinea și liniștea publică, manifestându-se agresiv verbal cu trecătorii.

Polițiștii au procedat la legitimarea acestuia, dar, în urma solicitării, bărbatul ar fi început să se manifeste violent, refuzând să colaboreze cu politistii.

Acesta a fost imobilizat, încătușat și transportat la sediul Poliției Municipiului Baia Mare.

Polițiștii au stabilit identitatea acestuia ca fiind un bărbat de 39 de ani din Copalnic Mănăștur. Acesta a fost sancționat contravențional conform Legii 61 din 1991.

La un moment dat, bărbatul ar fi început să se manifeste din nou violent, lovind cu pumnul o ușă prevăzută cu geam din apropiere, distrugând-o. Totodată, ar fi amenințat cu autovătămarea. Polițiștii au intervenit imediat, bărbatul fiind imobilizat și încătușat.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul din Sighetu Marmației în vederea efectuării de investigații medicale de specialitate.

În continuare, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și