Potrivit Le Figaro, tragedia a avut loc în regiunea Alsacia. Tânărul mort ar fi aprins focurile de artificii cu ocazia trecerii în noul an, moment în care a avut loc explozia. "Cei doi bărbați se aflau în stradă și au aprins niște artificii în momentul producerii accidentului", a explicat jandarmeria locală. Unul dintre ei a fost pur și simplu decapitat și a murit pe loc, în timp ce prietenul său, de 24 de ani, a ajuns la spital în stare gravă, cu arsuri la nivelul capului și mâinilor.

Ziarul local "Les Latest Nouvelles d’Alsace" oferă o versiune ușor diferită a faptelor tragice petrecute în noaptea dintre ani. Jurnaliștii scriu „că unul dintre dispozitivele pirotehnice nu a explodat așa cum se așteptau cei doi bărbați, motivul pentru care s-ar fi uitat să vadă ce se întâmplă, acela fiind momentul în care artificiile s-au declanșat".

Și la Strasbourg au fost incidente. 60 de mașini au fost incendiate, un număr mai mic însă față de anul precedent. Potrivit unei surse a sindicatului poliției franceze, aproximativ șaizeci de mașini au fost arse și mai multe persoane au fost arestate.

Vânzarea şi folosirea acestor dispozitive a fost de altfel interzisă în acea regiune, pentru a diminua numărul urgenţelor medicale în această perioadă în care serviciile sanitare sunt copleşite de pandemie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și