„Vreo 300 de migranți, printre care șase considerați periculoși pentru siguranța națională au fost reținuți”, iar 24 de polițiști și doi migranți au fost răniți, a precizat premierul bulgar.

Joi seară, poliția a făcut uz de tunuri cu apă și gloanțe oarbe pentru a-i respinge pe sutele de migranți care aruncau cu pietre și încercau să fugă din tabăra în care erau închiși de trei zile.

În cursul dimineții, aproximativ 1.500 de afgani și irakieni, jumătate dintre migranții găzduiți în tabăra de la Harmanli — în apropierea frontierei cu Turcia—, au incendiat pneuri auto și au aruncat cu pietre înspre reprezentanții forțelor de ordine, provocând intervenția a 250 de polițiști, jandarmi și pompieri pentru a-i potoli.

Migranții s-au revoltat din cauza măsurilor luate de autoritățile bulgare pentru a limita răspândirea unei epidemii de scabie. Ca să se limiteze contactele dintre cei din tabără, acestora li se ceruse în urmă cu trei zile să stea izolați în corturile și în spațiile de cazare pe care le au la dispoziție până la începerea examinărilor medicale, luni.

Situația era “sub control” în cursul după-amiezii, când au fost posibile “negocieri între migranții furioși și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Refugiați”, a declarat, pentru AFP, purtătoarea de cuvânt a poliției locale, Nina Nikolova.

Cu toate acestea, tensiunea a crescut din nou la orele serii, numeroși migranți încercând să fugă, potrivit poliției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și