Asta, deoarece acesta zace încă neînmatriculat în curtea primăriei, neputând fi folosit pentru transportul şcolarilor la orele de curs. Copiii continuă să fie transportaţi la şcoală cu microbuzul vechi avut în dotare.

Conform legii, microbuzul ar trebui înscris pe primărie, însă se pare că primarul Petru Cudrici nu este de aceeaşi părere, susţinând că şcoala ar trebui să fie cea care suportă cheltuielile de înmatriculare. Cum nu am reuşit să dăm de primarul comunei (nici măcar telefonic), am stat de vorbă cu viceprimarul, pentru a vedea care este opinia autorităţilor cu privire la situaţia microbuzului.

„M-am zbătut personal să ne fie repartizat acest microbuz şcolar în comuna noastră, iar acum stă parcat în curtea primăriei şi nu poate fi folosit în scopul pentru care a fost programat. La ultima şedinţă de Consiliu Local s-a discutat această problemă, consilierii cerând explicaţii de la secretarul comunei cu privire la refuzul înmatriculării pe primărie, deoarece primarul nu a fost prezent la lucrări. Microbuzul vechi este în funcţiune de opt ani şi necesită reparaţii, fiind afectat din cauza drumurilor care sunt destul de dificile în unele zone. Ar fi bine ca noul microbuz să fie înmatriculat cât mai curând, pentru a putea fi folosit, spre binele copiilor”, a precizat viceprimarul Teodor Ştefanca.

Demersuri la Inspectoratul Şcolar şi la Prefectură

În jur de 100 de copii sunt zilnic transportaţi de la Năneşti, zona Mănăstirii Bârsana, Valea Caselor sau Bradova, de la distanţe de 4-5 kilometri, programul de transport începând la ora 6.30. Directorul Şcolii Gimnaziale „Mircea Vulcănescu” Bârsana a precizat că microbuzul ar fi util în îmbunătăţirea condiţiilor de transport ale elevilor, dar că există anumite neînţelegeri cu privire la înmatricularea acestuia.

„Voi face demersuri în perioada următoare la Inspectoratul Şcolar şi la Prefectură, pentru a solicita un răspuns clar din punct de vedere al legalităţii înscrierii noului microbuz. Până se va clarifica această problemă, se va circula în continuare cu microbuzul vechi. I-am făcut revizia în iunie şi este în stare bună de funcţionare. Reparaţiile au depăşit 5.000 lei, iar din acest punct de vedere am fi avantajaţi să fie folosit microbuzul nou cât mai curând”, a punctat directorul unităţii şcolare, Corneliu Vasile Mich.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și