L-au filmat atât în PTF Petea, cât și pe gardurile Centrului unde era în carantină. Totul a fost bine până aseară, când bărbatul a fost confirmat pozitiv.

Una dintre știrile în urma căreia este haos în Satu Mare. Opt jurnaliști din două județe, dar și contacții lor în autoizolare. VIDEO. Scandal în carantină la Satu Mare: ”Eu evadez diseară. Nu sunt criminal”

Ce spun jurnaliștii sătmăreni și maramureșeni – ObiectivSM.ro, PresaSM.ro.

”Aș vrea să vă pot arăta print screenuri de la conversațiile presei cu autoritățile pe tema coronavirusului și cum autoritățile ajung să ne râdă în față când o colegă le bate de pământ toată ancheta epidemiologică.

Mai pe scurt, autoritățile l-au întrebat pe cel depistat cu coronavirus ” ba frate, cu câte lume ai intrat în contact?” și omul zice senin “o persoană”. Asta fără să conteze pentru nici o autoritate că la tabere, unde a fost omul carantinat, au stat toți oamenii la grămadă înainte ca unii să fie relocați, atât că nu s-au luat în brațe unul pe altul.

Când i se atrage atenția directoarei DSP ca de fapt îs peste 40 de persoane care au avut contact cu omul, directoarea se ambalează și iese de pe grup.

Nu mai zic că, din cauza incompetentei autorităților, am acum 3 colegi în izolare la domiciliu, după ce i-au luat interviu fix omului infectat. A trebui să aflăm asta de la colegii din Maramureș, cu care autoritățile discuta corect și profesionist, iar colegii maramureșeni i-au anunțat pe cei din Satu Mare că au stat în apropierea celui infectat. A fost nevoie de milogiri la autoritățile sătmărene ca să li se confirme colegilor ca” da, ala cu virusu în el e ăla cu care ați vb voi prin gard”, ca să știe colegii sa nu mai meargă la vecernie, la familie, la masă cu prietenii, ca să nu cumva sa transmită virusul.

Dacă colegii știau de aseară cine e cel infectat, ar fi stat cuminți acasă, în izolare, de aseară, fără sa ia contact cu alte zeci de persoane.

Toate astea după ce sâmbăta la amiaza ni s-a spus ca toți cei din Satu Mare din carantina au fost testați și rezultatul e negativ, ca pe seară să aflăm că de fapt avem un caz pozitiv. Doamne da-ne înțelepciune, ca dacă ne dai putere….”

Kanal D corespondenții din Satu Mare

”Va datorez o a doua parte de aseara, da? No, sa vedem.
Sâmbătă seara aflăm că avem un prim sătmărean depistat pozitiv cu COVID-19. Presa se agită: o săptămână ba îin vamă, ba la un centru de carantină, posibil să se fi luat contact cu el. Stimabilei purtătoare de cuvânt de la Prefectura i se cer detalii în privat, explicându-i-se gravitatea situației, dar neh, nu se deranjează să răspundă. Dimineața aflăm că depistatului pozitiv i s-a realizat ancheta epidemiologică și ghiciți ce: a intrat în contact cu o singură persoană. Noi evident am fost suspicioși pentru că.. (a se verifica putin cazul tanarului din Iasi).

Toate bune și frumoase, cumva răsuflăm liniștiți, pentru că noi încă din cursul nopții am încercat să aflam cine, ce și cum. Câteva ore mai târziu, colegii de la Maramureș aruncă bomba: presa a fost în preajma individului.

Dar ce să vedeți? Sătmareanul nostru depistat pozitiv (declarat că a intrat în contact doar cu o persoană) a stat cu colegii caranatinați, vreo 45 la număr, mai bine de o zi. Și nu izolați, ci împreună, aproape au facut și o răscoală la centrul de carantină. Ce să înțelegem, când purtătoarea de cuvânt a prefectului efectiv refuză să comunice? Noi ne agităm pe un grup de whatsapp, ea citește și tace. Atât. Aaa, da.. grupul de DSP, șefa a ieșit când colega de la Mararamureș a întrebat-o de ce nu au fost în stare să efectueze o ancheta epidemiologică corectă, și de ce a fost nevoie să le facă presa datoria.

Ce se întamplă mai departe? Oameni – jurnaliști – intrați în autoizolare, măsură de prevenție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și