Aşa a arătat Ierusalimul după rugăciunile de vineri, într-o nouă zi a furiei, cerută de organizaţiile palestiniene. Atmosfera e extrem de tensionată, după ce Donald Trump a recunoscut oficial Ierusalimul drept capitala Israelului. La fel stau lucrurile şi în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

La Bucureşti, aparent, nu contează situaţia explozivă din Ţara Sfântă.

„Eu cred că ar trebui să ne gândim foarte serios ca Romania să mute ambasada din Israel în Ierusalim. Sunt și chestiuni practice, ambasadorii fac naveta”, a anunțat ieri Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

„Eu cred că trebuie făcută o analiză la Ministerului de Externe dar sigur că aceasta nu este numai o analiză a tehnicienilor, pentru că cuprinde o componentă politică importnată. E un subiect pe care îl vom discuta și în coaliție”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului.

Netanyahu: Şi alte state îşi vor muta ambasadele

Presa israeliană a preluat imediat declaraţiilor celor doi oficiali români. Iar premierul Benjiamin Netanyahu a acordat un interviu pentru CNN în care susţine că nu doar americanii îşi vor muta ambasada la Ierusalim, ci şi alte ţări.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Cred că, în sfârşit, se recunoaşte un adevăr istoric, faptul că Ierusalimul e capitala Israelului. Şi cred că exemplul (SUA - n.r) va fi urmat şi de alte state, e vorba de mai multe ţări care analizează serios, care spun acelaşi lucru ca SUA, că-şi vor muta ambasadele la Ierusalim.

Jurnalist CNN: Despre ce ţări este vorba? De pe ce continente?

Benjamin Netanyahu: V-aş putea spunea asta, dar nu o voi face, pentru că vreau mai întâi să reuşim şi cred că sunt şanse în acest sens.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet