”Am plecat la ski in 02.01.2019 spre Bukovel, am ajuns cu bine, insa la intoarcere eu si prietenul meu, sambata 05.01.2019 in jurul orelor 11:00-12:00, am fost opriti la primul punct de control dupa Bukovel inspre vama Sighet cu Romania.

Acolo ne-au cerut actele, le-am dat si apoi soferul a fost dus inauntru, o casuta mica, acolo erau vreo 4 insi in uniforme, i-au pus fiola pentru a verifica daca a consumat alcool. I-a iesit ca a consumat alcool, desi nu era adevarat, soferul s-a speriat, le-a zis ca nu avea cum sa iasa rezultatul asta pentru ca el consumase o bere, cu o seara inainte, la cina.

Atat le-a trebuit sa auda, ca au început sa zica ca 48h nu trebuia sa bea nici o picatura si a urmat circul. Au spus ca amenda va fi de 22000 uha, ca e toleranta 0 la alcool si chiar si platita amenda ii vor retine actele 3 ani, daca vrea sa plece linistit i-a cerut 700 euro.

Asa ca soferul a revenit dupa portofel, a dat 500 euro si 1000 de lei sa ii dea actele sa ajungem in tara. Eu stand in masina, am observat cum opreau masini de RO, nu opreau nici o masina de Ucraina. Reveniti in tara, am aflat ca este o practica des intalnita, chiar dupa noi, duminica a platit un domn 2800 lei, conform relatarii unui turist.

Ce se intampla cu turistii romani? Nu sunt doriti si sunt jefuiti? Va rog anuntati populatia despre aceste practici, se pare ca prin furt acesti oameni devin bogati. Noua ne-au luat toti banii, pur si simplu, nici bani pt combustibil nu ne-au lasat. Exact 50 lei i-au lasat in portofel, nu stiu cat inseamna in uha dar e extrem de putin”, ne-a relatat Sabina, martoră la acest incident.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și