Deznodământul însă a fost unul fericit deoarece Poliţia din Koln i-a returnat românului amenda.

Ceea ce putea rămâne o simplă întâmplare dintr-un oraş german a ajuns acum o ştire pe site-urile publicaţiilor din întreaga Europă.
În luna martie, românul Bogdan Ionescu a fost amendat de către poliţiştii germani pentru că circula pe străzile publice din Koln cu o bicicletă care avea numai o frână de mână. Faptul că Bogdan avea un singur braţ nu a reprezentat un argument prea puternic în faţa poliţistului german. Mai mult decât atât, românul a încercat să îi explice că bicicleta sa este dotată cu o a doua frână, care este acţionată de la pedală.

Fără a avea sorţi de izbândă, românul a fost amendat cu 25 de euro. Potrivit legilor din Germania, bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu două frâne pe ghidon.

Incidentul a fost investigat şi de către ziarul local Kölner Stadt-Anzeiger, acesta concluzionând că modificările aduse de Bogadan Ionescu bicicletei sale respectă toate regulile de circulaţie.
Săptămâna aceasta subiectul a fost preluat inclusiv de către presa naţională din Germania, precum şi de publicaţia „The Independent” din Marea Britanie.

În cele din urmă, autorităţile germane au decis să îi ceară scuze biciclistului şi să îi returneze totodată amenda plătită pe nedrept.

„Sperăm că asemenea incidente să nu se mai repete”, au declarat reprezentanţii Poliţiei din Koln.

„E o veste foarte bună, sunt mulţumit”, a spus Bogdan Ionescu pentru un ziar local german.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!