Dacă Guvernul PNL nu a înțeles nevoia unei finanțări corecte pentru Maramureș, președintele consiliului județean Maramureș nu și-a înțeles rolul din administrație. În plenul consiliului, Gabriel Zetea a avertizat că va scoate în stradă angajații din subordine, la acțiuni de protest. Transformarea forului legislativ județean în câmp de dispută politică, cu ieșiri emoționale este teatru ieftin. Nu rezolvă problema de fond, cea a finanțării. Deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș, cere ca toți factorii de decizie să se concentreze pe cum pot veni mai mulți bani în județ, nu pe exerciții de imagine.

„Am primit cu îngrijorare declarațiile președintelui Zetea, odată pentru că incită la dezordine socială, apoi pentru că îmi dă convingerea că și-a atins maximul competenței administrative. Sigur, bugetul alocat Maramureșului nu este suficient. Nu sunt mulțumit nici eu, cum nu am fost mulțumit nici de faptul că bugetul a trecut prin asumare. Dar pentru toate acestea am folosit pârghiile legale ale unui om de stat. Am pregătit o interpelare către ministrul finanțelor în acest sens. Domnul Zetea are un comportament iresponsabil, măcar declarativ. Stadiu la care sper să și rămână.

Nu m-a mulțumit câți bani au dat guvernele PSD pentru DN 18, DN 18B, barajul Runcu, aeroport, dar am mers pe procedura legală în a încerca să obțin o finanțare mai consistentă. După unele din aceste interpelări au venit și bani în județ. Nu am mers în comunitățile în care oamenii erau supărați, ca să pornesc răscoale. În cazul nemulțumirilor salariaților, este treaba sindicatului. Domnul Zetea este președintele CJ și trebuie să gestioneze bugetul, care este la aceeași valoare ca în 2018, când a fost alocat de Guvernul Dăncilă. Atunci nu a îndemnat pe nimeni la protest. Îl invit pe domnul Zetea să-și ia în serios rolul de președinte și să taie cheltuielile cu diversele chermeze pe care era obișnuit să le finanțeze. O să vadă că are un buget suficient până la rectificare. Și anul trecut, unele servicii din subordinea CJ au avut finanțare până în septembrie. Rectificare a venit să echilibreze bugetul. Președintele Consiliului Județean, sau orice ales, are în mine un partener de dialog. Voi face toate demersuile pentru ca județul să fie finanțat corect, indiferent de cine este la putere”, a spus vicepreședintele Camerei Deputaților, parlamentarul USR Maramureș Vlad Emanuel Duruș.

Biroul de presă, Cabinet parlamentar Deputat Vlad Emanuel Duruș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și