"Armata a găsit 556 de cadavre (...) unele plutind în apă, altele acoperite de lapoviţă", a precizat Vijay Bahuguna, şeful guvernului din Uttarakhand. "O astfel de catastrofă nu s-a produs niciodată în istoria acestei regiuni himalayene", a mai adăugat el.

Mii de soldaţi, ajutaţi de elicoptere, au fost trimişi în zonă pentru a le ajuta pe cele peste 50.000 de persoane izolate de aproape o săptămână, după declanşarea înainte de vreme a musonului ce a provocat alunecări de teren şi inundaţii.

"Sunt încă multe persoane dispărute pe întreg acest teritoriu, condiţii în care ne aşteptăm ca în următoarele zile bilanţul morţilor să crească", a precizat un alt oficial local.

Amit Chandola, purtător de cuvânt al statului Uttrakhand, a anunţat că armata şi alţi lucrători au redeschis zeci de drumuri vineri, construind poduri temporare şi accelerând evacuarea a aproximativ 62.000 de persoane.

Inundaţiile au distrus drumuri, numeroase poduri şi 365 de case în statul Uttrakhand. Majoritatea persoanelor izolate sunt pelerini hinduşi care vizitau temple din zonă.

Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa, între care cinci copii, şi alte nouă au fost rănite, în urma prăbuşirii unei clădiri de trei etaje, vineri dimineaţa, la Mumbai, capitala financiară a Indiei. Cu ajutorul senzorilor, autorităţile au salvat 20 de persoane aflate sub dărâmături, a anunţat un responsabil al poliţiei. Clădirea, construită în urmă cu 20 de ani, s-a prăbuşit în timp ce majoritatea locatarilor dormeau. Cauza prăbuşirii nu este cunoscută, dar oraşul Mumbai a fost puternic afectat de ploile musonice din ultimele săptămâni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și