„Pe 5 aprilie, la orele 21:00 (15:30 GMT), vreau 9 minute din timpul vostru. Stingeţi toate luminile din casă. Ieşiţi pe balcon sau în pragul casei voastre cu o lumânare, lanterna unui telefon mobil, o lanternă obişnuită sau o lampă cu ulei”, a declarat liderul naţionalist hindus într-un mesaj video.

„Făcând lumină în cele patru direcţii, vom sfida tenebrele coronavirusului şi vom arăta forţa a 1,3 miliarde de indieni”, a explicat şeful guvernului.

Acest demers aminteşte de sărbătoarea hindusă a luminilor, Diwali, care celebrează victoria binelui împotriva răului şi are loc toamna.

India este în izolare după ce autorităţile au decretat în urmă cu nouă zile carantină naţională pe o durată de trei săptămâni, pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Frontierele între state sunt închise, mijloacele de transport public inexistente, magazinele de asemenea închise.

Vineri dimineaţa, în India se înregistrau 2.301 de cazuri confirmate de contaminare şi 56 de morţi, de la începutul epidemiei. Probabil, aceste cifre sunt subestimate din cauza testării insuficiente, comentează AFP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet