De peste o sută de ani, la Medieşu Aurit din Satu Mare se fabrică palincă după reţete secrete. Licoarea este recunoscută pe plan european ca produs natural şi a ajuns brand al judeţului. Silviu Zetea, proprietarul fabricii de palincă, este cel care a creat reţeta lichiorului de prune care ajunge în bomboanele unei fabrici de ciocolată.

„O ţuică de calitate care dă o putere alcoolică produsului, în concentraţie mică, un extract din prune concentrat şi mierea de albine, fiindcă este un lichior atipic”, spune Silviu Zetea, producător de băuturi alcoolice.

„E probabil unul dintre singurele lichioruri naturale de la noi de pe piaţă, e un produs la care am lucrat câţiva ani buni”, spune și Gerard Zetea, fiul producătorului.

„Aceste praline au un lichior pe bază de ţuică de prune, deoarece ne aflăm în ţara palincii, cum ar veni”, spune Silviu Buciuman, director de producție la Fabrica de ciocolată.

Bomboanele de ciocolată cu ţuică de prune pot fi cumpărate din magazinele din Satu Mare.
Bomboanele cu ţuică vor ajunge în magazinele din ţară până la finalul anului. Producătorii spun că au cereri şi de peste hotare, din Japonia, de exemplu.

Citește și